آنفلونزا
باز هم فصل آنفلوآنزا از راه رسیده و امسال بهنظر میرسد که ویروس این بیماری با شدت بیشتری در کشور ما در حال فعالیت است. براساس گزارشهای مختلف تعدادی از هموطنان ما از استانهای مختلف بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
کودکان، افراد سالخورده، زنان باردار، افرادی که مبتلا به بیماریهای مزمن هستند و کارکنان بخش مراقبتهای بهداشتی، دربرابر ابتلا به آنفولانزا یا درگیری با مشکلات مرتبطی نظیر ذاتالریه، برونشیت و عفونتهای سینوس و گوش آسیبپذیر هستند. در این میان، مخصوصا کودکان کمتر از دو سال از آسیبپذیری زیادی برخوردار هستند. کودکان دارای سن کمتر از ۶ ماه نمیتوانند واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند بنابراین برای حفاظت از آنها دربرابر این ویروس بهترین راه این است افرادی که در تماس با آنها قرار میگیرند، واکسینه شوند.
افراد بزرگسال ۶۵ ساله و بالاتر، بهعلت ضعف سیستم ایمنی نسبتبه افراد جوانتر سالم در معرض خطر بیشتری قرار دارند. بهطور معمول، بیشتر مرگومیرهای ناشی از انفولانزا و بیش از نیمی از بستریهای مرتبط با این بیماری مربوط به افراد سالخورده است.
احتمال ابتلا به آنفلوآنزای شدید در زنان باردار و نیز زنانی که طی دو هفتهی قبل از ابتلا به بیماری زایمان کردهاند، نسبتبه زنان غیرباردار بیشتر است. احتمال بروز عوارض ناشی از این بیماری در افرادی که دچار مشکل سلامتی مزمن مانند موارد زیر هستند، بیشتر است:
آسم
بیماری قلبی
چاقی
افرادی که در اثر سرطان، HIV یا دیگر بیماریها سیستم ایمنی ضعیفی دارند
علائم آنفلوآنزا معمولا نسبتبه علائم سرماخوردگی بهطور ناگهانیتر بروز میکند. این علائم شامل تب، لرز، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، درد بدن و عضلات، سردرد و خستگی میشود. علائم کمتر شایع آن استفراغ و اسهال است. احتمال بروز اسهال و استفراغ در کودکانی که دچار آنفلوآنزا میشوند، بیشتر است. تمام افرادی که به آنفلوآنزا مبتلا میشوند، تب را تجربه نمیکنند.