۱۰ زبان برنامه نویسی محبوب سال ۲۰۱۹ از نگاه گیت هاب
گیت هاب امروزه توسط بیش از ۴۰ میلیون برنامهنویس استفاده میشود و به بزرگترین مرجع اشتراکگذاری کدها و پروژههای کدنویسی در بین افراد تبدیل شده است. این جمعیت ۴۰ میلیون نفری شامل برنامهنویسان شخصی، حرفهای و آماتور میشود. این پلتفرم به تازگی گزارشی منتشر کرده و در آن به ۱۰ زبان برنامه نویسی محبوب سال ۲۰۱۹ پرداخته است.
گیت هاب به تازگی طی گزارشی به ۱۰ زبان برنامه نویسی محبوب سال ۲۰۱۹ پرداخته. این گزارش که هفته پیش منتشر شد، اطلاعاتی راجع به اینکه برنامه نویسان بیشتر به سمت چه تکنولوژیها و پلتفرمهایی میروند، ارائه شده است. مطلب میتوانید لیست ۱۰ زبان برنامه نویسی محبوب سال ۲۰۱۹ را که توسط گیت هاب گردآوری شده مشاهده کنید.
۱۰- Ruby
Ruby (روبی) یک زبان برنامه نویسی اوپن سورس است که بیشتر روی سادگی در استفاده تمرکز دارد. این زبان توسط «یوکیهیرو ماتسوموتو» ژاپنی ابداع شده است. او از زبانهای مورد علاقه قبلی خود برای ساخت زبان برنامه نویسی Ruby استفاده کرده است. زبان Ruby سال ۱۹۹۵ منتشر شد و از آن زمان هر روز به محبوبیت آن افزوده میشود. تا کنون چندین کنفرانس و رویداد بر پایه زبان Ruby برگزار شده است.
۹- C
«C» یکی از قدیمیترین زبانهای برنامهنویسی است که امروزه همچنان توسط کد نویسان استفاده میشود. این زبان سال ۱۹۷۲ توسط «دنیس ریچی» ابداع شد. C به عنوان یک زبان برنامه نویسی با کارایی عمومی عرضه شده و برای برنامه نویسی سیستمهای کامیوتری و سختافزاری کاربرد دارد. بسیاری از زبانهای محبوب امروزی از جمله جاوا و PHP و جاوا اسکریپت ریشه در همین زبان C دارند.
۸- Shell
Shell در بین فعالان حوزه آیتی محبوبیت بالایی دارد چراکه به افراد این امکان را میدهد که مستقیما به سیستم عامل فرمان دهند. زبان Shell را میتوان برای خودکار کردن پروسههایی مثل نصب یا حذف از راه دور برنامهها استفاده کرد. این برنامه همچنین برای مدیریت، بکاپ گیری و کپی کردن اطلاعات نیز بسیار کاربردی است.
۷- TypeScript
زبان TypeScript (تایپ اسکریپت) هم یک زبان برنامه نویسی اوپن سورس است که توسط مایکروسافت طراحی و توسعه داده شده است. این زبان نه تنها یکی از زبانهای محبوب برنامه نویسی در دنیا محسوب میشود بلکه شباهت زیادی هم به زبان جاوا اسکریپت دارد، البته با ویژگیهای قدرتمندتر که امکان ساخت اپلیکیشنهای سنگینتر و وسیعتر را به برنامه نویسان میدهد. این زبان توسط برنامه رایگان کدنویسی Visual Studio Code مایکروسافت پشتیبانی میشود.
۶- ++C
زبان برنامه نویسی ++C (سی پلاس پلاس) در اصل بر پایه زبان «C» ساخته شده و پیدایش آن به سال ۱۹۷۹ برمیگردد. «بارن استراستراپ» زمانی که بر روی پایان نامه PHP خود کار میکرد، این زبان را خلق کرد تا از این طریق بتواند قابلیتهای بیشتری را به زبان C اضافه کند. این زبان امروزه بهطور گسترده در سیستم عاملها، مرورگرها و بازیها استفاده میشود.
۵- #C
زبان #C که در گفتار «سی شارپ» تلفظ میشود، توسط مایکروسافت و تیم تحت هدایت «اندرس هلزبرگ» اختراع شد. این زبان شباهت زیادی به زبان جاوا دارد. زبان سی شارپ امروزه در اپلیکیشنهای موبایلی، بازیها و نرمافزارهای شرکتی بهکارگرفته میشود.
۴- PHP
زبان PHP هم یک زبان اوپن سورس برنامه نویسی برای توسعه وب و ساخت صفحات تعاملی وبسایت است. این زبان همچنین به خوبی با دیتابیسها تعامل دارد و توسط فیسبوک و یاهو استفاده میشود.
در گذشته بسیاری از برنامه نویسان زبان PHP را به عنوان یکی از بدترین زبان های میدانستند و آن را به تمسخر میگرفتند.
۳- جاوا
زبان جاوا (Java) ابتدا توسط موسسه «سان میکروسیستم» در سال ۱۹۹۵ نوشته شد و چند سال بعد این موسسه توسط شرکت اوراکل خریداری شد. این زبان اوپن سورس امروزه توسط توییتر، نتفلیکس و کمپانیهای بزرگ دنیا استفاده میشود. برنامه نویسان از زبان جاوا برای ساخت بازیهای موبایلی، اپلیکیشنهای بر پایه وب، بازیهای کامپیوتری و نرم افزارهای بر پایه وب استفاده میشود. این زبان همچنین به C++ و C# شباهت داشته و امکان سوییچ کردن بین این زبانها را به برنامه نویس میدهد.
۲- Python
زبان Python که در ایران با نام «پایتون» شناخته شده یکی از زبانهایی است که با سرعت زیاد در حال رشد است. در زمینه محبوبیت، این زبان سال گذشته در رتبه سوم قرار داشت و امسال توانسته با یک رتبه صعود به جایگاه دوم در این لیست برسد. این زبان اوپن سورس عموما در برنامههای هوش مصنوعی و علوم دیتا بهکارگرفته میشود و البته استفاده از آن هم ساده است. سالانه کنفرانسها و گردهماییهای متعددی در رابطه با زبان Python برگزار میشود.
۱-جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت (JavaScript) همچنان محبوبترین زبان برنامهنویسی در دنیا به حساب میآید. دلیل محبوبیت فوقالعاده این برنامه هم بهکارگیری آن در ساخت صفحات وب است. این زبان امکان تعاملی کردن صفحات را به برنامه نویسان میدهد و همچنین در ساخت بازیها نیز کاربرد گستردهای دارد. برنامهنویسان به دلیل سبک بودن، انعطاف پذیری و قدرت جاوا، علاقه شدیدی به این برنامه دارند.