۲۰ غذایی مفید برای تقویت مغز ، حافظه و تمرکز
غذا چه تاثیری روی مغز می گذارد؟
آیا واقعا مواد غذایی مفید برای تقویت مغز وجود دارد و آیا می توان برای افزایش عملکرد مغز آنها را در زندگی روزمره جای داد؟ اگر همهی رطوبت را از مغزتان بیرون بکشید و آن را به اجزاء اصلی تغذیهای اش تقسیم کنید. غالب وزن مغز بیآب شده از چربی ناشی میشود، که به لیپیدها معروفند. در باقیمانده مغز، پروتئینها و آمینو اسیدها را خواهید یافت. مقدار کمی از ریز مغذیها و گلوکز.
مغز، البته بیش از حاصل جمع صرف بخشهای مغذی تشکیلدهنده آن است،
اما هر جزئی اثر متمایزی روی کاهش یا افزایش عملکرد مغز ، رشد، حالت وانرژی آن دارد.
پس آن بی حسی بعد از نهار، یا بیخوابی که شبها تا دیر وقت ممکن است احساس کنید، به سادگی میتواند اثر غذا بر روی مغرتان باشد.
اثر چربیها بر مغر شما، که معروف ترینشان امگا ۳ و ۶ هستند. مواد غذایی مفید برای تقویت مغز که شامل امگا ۳ هستند. مانند ماهی و آجیل.
این اسیدهای چرب ضروری، که با پیشگیری از وضعیتهای تخریب مغزی، ارتباط دارند، این مواد غذایی مفید برای تقویت مغز باید از رژیم غذایی ما تأمین شوند.
در نتیجه خوردن غذاهای سرشار از امگا، مانند آجیل، دانه ها، و ماهیهای چرب، برای ساختن و نگهداری غشاءهای سلولی حیاتی هستند.
و در حالی که امگاها، چربیهای خوب برای مغز شما هستند، مصرف طولانی مدت از بقیه چربی ها، مثل ترانس و چربیهای اشباع، می تواند سلامت مغز را به مخاطره بیاندازد.
ضمناً، پروتئینها و آمینواسیدها که واحدهای سازنده و مغزی برای رشد و پیشرفت هستند، اینکه ما چطور احساس و عمل میکنیم را دستکاری میکنند. پروتیین ها و آمینو اسید های اجزاء اصلی مواد غذایی مفید برای تقویت مغز را تشکیل می دهند
آمینو اسیدها حاوی مواد تشکیل دهندهی انتفال دهندههای عصبی میباشند. فرستندههای شیمیایی که سیگنالها را بین نورونها جابهجا میکنند. چیزهایی مانند حال و حوصله، خواب، حواس، و وزن را تحت تاثیر قرار میدهند.
آنها یکی از دلایلی هستند که ما بعد از خوردن یک بشقاب بزرگ پاستا احتمالا احساس آرامش میکنیم.
یا احساس هشیاری بیشتری بعد از یک غذای پر از پروتئین داریم.
ترکیبات پیچیدهی در مواد غذایی مفید برای تقویت مغز میتواند سلولهای مغز را تحریک کند تا هورمنهای سر حال کنندهای چون نوراپی نفرین ، دوپامین و سروتونین ترشح کنند که برای مدتی باعث افزایش عملکرد مغز می شوند.
اما رسیدن به سلولهای مغز مشکل است، و آمینواسیدها میباید برای دسترسیای که محدود است رقابت کنند.
یک رژیم غذایی با طیف وسیعی از غذاها به حفظ یک ترکیب متعادل از فرستندههای مغزی کمک میکند و ازاینکه حالتان زیادی به یک سمت متمایل شود جلوگیری میکند.
مثل بقیه اندامهای بدن ما، مغزمان نیز از فوائد یک تغذیه مداوم از ریز مغزیها بهرهمند میشود. آنتی اکسیدانها در مواد غذایی مفید برای تقویت مغز مانند میوهها و سبزیجات، مغز را برای مقابله با رادیکالهای آزاد که باعث نابودی سلولهای مغز میشوند، قوی میکنند، و به مغزتان این قابلیت را میبخشد تا برای مدت زمان طولانیتری درست کار کند.
و بدون ریزمغزیهای قدرتمند، مثل ویتامین ب۶، ب۱۲ و فولیک اسید، مغزمان در برابر بیماری مغزی و زوال ذهنی آسیب پذیر خواهد بود.
مقدارهای کم از مواد معدنی آهن، مس، روی و سدیم، نیز برای سلامت مغز و رشد شناختی اولیه ضروری است.
برای اینکه بدن بتواند به طور موثر کار تبدیل و ترکیب این مواد غذایی مفید برای تقویت مغز را انجام دهد، به مقدار زیاد به سوخت نیاز دارد.
با اینکه مغز انسان فقط دو درصد از وزن ما را شامل میشود، بیشتر از ۲۰٪ از منابع انرژی ما را مصرف میکند.
غالب این انرژی از کربوهیدرات ها تامین میشود که بدن ما به گلوکز یا قند خون تبدیل میکند.
در حقیقت لوبهای جلویی مغز به افتادن گلوکز بسیار حساس هستند. کاهش یا افزایش عملکرد مغز، یکی از علائم اولیه کمبود مادهی مغزی است.
اگر فرض کنیم که ما مرتباً در حال دریافت گلوکز هستیم، پس چگونه نوع مشخصی از کربوهیدراتها که میخوریم بر مغزمان اثر میگذارد؟
دسته ای از مواد غذایی مفید برای تقویت مغز که کربوهیدرات ها هستند، در سه شکل وجود دارند: نشاسته، شکر، و فیبر
با اینکه در اکثر برچسبهای غذایی، همه آنها در شمار کربوهیدرات گنجانده میشوند. از لحاظ نسبت شکر و فیبر به دستههایی کلی تقسیم میشوند که در اینکه مغز چطور به آنها واکنش نشان میدهد اثر گذار است.
یک غذای پر گیلیسمی، مثل نان سفید، باعث آزاد شدن سریع قند در خون، و سپس فرونشستن سریع قند خون میشود. قند خون میافتد، و همراه با آن دامنهی حوصله و توجه مان کاهش مییابد.
از سوی دیگر، دانههای جو، حبوبات، و غلات آزادسازی گلوکز آهستهتری را در پی دارند، که سطح پایدارتری از هوشیاری را موجب میشوند.
برای داشتن توان مغزی پایدار، انتخاب مواد غذایی مفید برای تقویت مغز در رژیم غذایی روزانه ضروری است.
وقتی بحث به اینجا میرسد که شما چه چیز را گاز میزنید، میجوید و قورت میدهید، انتخاب شما یک اثر مستقیم و بلند مدت بر نیرومندترین اندام بدن تان دارد.
۲۰ مواد غذایی مفید برای تقویت مغز
شما با رعایت يک رژيم متوازن و مرتب غني از اسيدهاي آمينه ضروري، روغنهاي امگا، مواد معدني و ويتامينها می توانید باعث افزایش عملکرد مغز خود شوید. در اینجا ما ۲۰ مورد اصلی از مواد غذایی مفید برای تقویت مغز را به همراه اینفوگرافیک برای شما آورده ایم:
ماهي:
یکی از اصلی ترین مواد غذایی مفید برای تقویت مغز ماهي می باشد. ماهی سرشار از روغنهاي ضروري، از قبيل امگا ۳ ميباشد. ماهيهاي دريايي غنيترين منبع اسيدهاي چرب ميباشند. اين ماهي ها شامل ماهي آزاد، هاليبوت، ماکرل و ساردين ميباشند. استفاده از ماهی در رژیم غذایی هفتگی نه تنها باعث افزایش عملکرد مغز می شود بلکه باعث تعادل وزن و افزایش انرژی بدن نیز می شود.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
میوه زغال اخته:
اين ميوه لذيذ سرشار از آنتي اکسيدانهاي قوي است که راديکالهاي آزاد را که سبب پيري ميشوند از بين ميبرد. همچنين اين ميوه داراي خواصي ميباشد که شروع کاهش مربوط به افزايش سن را به تاخير مياندازد. زغال اخته از مغز شما در برابر مواد شیمیایی و مضر محافظت می کند. زغال اخته با عوامل پیر شدن مبارزه می کند. خانواده زغال اخته حاوی یک ماده شیمیایی دارای پایه گیاهی به نام فلاونوید هستند که با سلول های عصبی تعامل دارد و تعاملات میان سلولی را ارتقا میدهد و سبب تولید مجدد نورون های عصبی میشود. پس بهتر است از میوه زغال اخته به عنوان یکی از مواد غذایی مفید برای تقویت مغز در رژیم روزانه و هفتگی استفاده کنیم.
آجيل ها و دانه ها:
آجيل و دانه ها یکی از منابع اصلی امگا۳ و ۶ هستند. حاوي پروتئين و اسيدهاي چرب و آرژينين آمينه ميباشند که غده هيپوفيز را تحريک ميکنند تا هورمون رشد را آزاد سازد. خوردن روزانه مقدار کمی اجیل و دانه های مختلف برای سلامت مغز و بدن توصیه می شود.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
سبزيجات خانواده کلم
کلم بروکلي، گل کلم و کلم فندقي سرشار از ماده مغذي با نام کولين ميباشند. اين ماده براي حافظه و سلامت مغز ضروري ميباشد. کولين پيش در آمد استيل کولين ميباشد. استيل کولين در فرايندهاي مغزي مشارکت دارد. همان طور که سن افزايش مييابد، خروجي کولين طبيعي بدن کاهش پيدا ميکند. بنابراين ميتوان با خوردن غذاهاي مملو از کولين، توليد استيل کولين را افزايش داد و قدرت مغز را بهبود بخشيد. منابع ديگر کولين تخم مرغ، دانه سويا، بادام زميني، کلم، لوبياچيتي و لوبيا قرمز ميباشند.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
روغن به صورت چربي هاي غير اشباع
چربيهاي غيراشباع حاوي اسيدهاي چرب ضروري، اسيد لينولنيک گاما هستند. اين اسيدها علاوه بر ديگر فوايد براي بدن، براي افزایش عملکرد مغز ضروري ميباشند. روغن زيتون، کنجد، کانولا، بادام و روغن ماهي سرشار از اسيدهاي چرب غير اشباع بوده و جزوی از مواد غذایی مفید برای تقویت مغز می باشند. مانند روغن زیتون که هم مفیده هم خوشمزس
جلبک هاي دریایی
جلبک هاي ريز، اقيانوس و درياچههاي تميز و سالم شامل جلبک سبز آبي، اسپيرولينا، کلورلا، سي ويد و کلپ ميباشند، که هضم اين جلبکها آسان ميباشد و سرشار از پروتئين، انرژي زياد و صدها مواد معدني هستند. آسیای شرقی و چین نمونه خوبی از استفاده از جلبک های دریایی در رژیم غذایی روزمره می باشد.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
چاي سبز
چاي سبز از فعاليت آنزيمي که در بيماري آلزايمر دخيل ميباشد جلوگيري ميکند. همچنين غني از پلي فنلها و آنتي اکسيدانهاست که از پيري زودرس مغز جلوگيري ميکند. لذا هر روز دو فنجان چاي سبز بنوشيد. شما به راحتی می توانید چای سبز را به جای چای سیاه که به آن عادت کردید عوض کنید. در اوایل شاید طعم تند چای سبز زننده باشد ولی با چند بار نوشیدن به طعم آن عادت خواهید کرد. نوشیدن چای سبز به افزایش عملکرد مغز کمک می کند.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
اسفناج
اسفناج یکی از مواد غذایی مفید برای تقویت مغز بوده که سبب افزایش قدرت ذهن شما نیز می شود. اسفناج حاوی آمینو اسید تریپتوفان است که یکی از اجزای کلیدی تشکیل دهنده ماده سروتونین است.
گردو
این ماده غذایی شبیه به مغز، دارای مقادیر زیادی DHA و ویتامین E و آنتی اکسیدان است که سبب تعدیل عملکردهای مغزی و پاکسازی مغز از سلول هایی میشود که دارای رادیکال های آزاد مخرب هستند. گردو و خانواده دانه های روغنی مشابه با آن همچنین سبب ترشح ماده خاکستری در مغز می شوند که مسئول فرآیندهای مختلفی نظیر حافظه، تصمیم گیری و احساسات است.
کلم بروکلی
کلم بروکلی نه تنها به عضله سازی و چربی سوزی کمک می کند بلکه حاوی مقادیر زیادی ویتامین K بوده و برای تقویت حافظه و قدرت پردازش مغز بسیار مفید است. استفاده از خانواده کلم و به ویژه کلم بروکلی در رژیم غذایی می تواند قدم بسیار مثبتی برای سلامت جسم و مغز باشد.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
میوه آووکادو
آووکادو ها از جمله گیاهانی هستند که در حالت رسیده دارای چربی های سالم غیراشباع اند و سبب افزایش جریان خون و رسیدن اکسیژن به مغز میشود که به معنی تحویل سریعتر مواد غذایی به مغز و افزایش عملکرد مغز است. این گیاهان همچنین سبب حفظ سلامت غشاهای سلولی مغز و سلول های عصبی ویژه با نام آستروسیت ها میشوند که از جمله سلول های پیشتیبان نورون ها هستند.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
تخم مرغ
تخم مرغ یکی از منابع اصلی غذایی ما بوده و هست و استفاده صحیح از آن می تواند به کاهض وزن و افزایش قدرت بدن و مغز کمک کند. تخم مرغ غنی از ترکیباتی با نام کولین است که برای تولید استیل کولین که یک نوروترانسمیتر مهم برای تعاملات حافظه و سلولی است، ضروری است.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
سبزیجات و برگ های سبز و تیره
یکی از شاخه های اصلی مواد غذایی مفید برای تقویت مغز ، گیاهانی با برگ های سبز و تیره نظیر کلم و چغندر سوئیسی دارای ویتامین K هستند که به افزایش عملکرد مغز و شناختی کمک میکند.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
میوه گوجه فرنگی
افرادي كه در وعدههاي غذايي خود، از گوجه فرنگي و ساير مواد غذايي حاوي آن بيشتر استفاده ميكنند با داشتن بالاترين ميزان ليكوپن در خون در مقايسه با افرادي كه خون آنها داراي كمترين مقدار ليكوپن است تا ۵۵ درصد كمتر در معرض ابتلا به سكته مغزي قرار ميگيرند.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
میوه سیب
سیب یکی از مواد غذایی مفید برای تقویت مغز بوده که با کمک به سیستم بدنی شما و کمک به رفع خستگی و دفع سموم بدن، به بهتر کار کردن جسم و ذهن شما کمک می کند. در ضمن برای سلامتی دندان ها هم بسیار مفید می باشد.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
میوه بلوبری
این میوه به دلیل دارا بودن ترکیبهایی، سلولهای مغزی را در برابر رادیکالهای آزاد حفظ میکند. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۲ نشان میدهد بلوبری مسیری را که عصبها در مغز با یکدیگر ارتباط پیدا میکنند، تغییر میدهد. همچنین از التهاب در مغز که به عصبها آسیب میزند جلوگیری کرده و تعادل حرکتی را تقویت میکند. پس بهتر است از میوه بلوبری به عنوان یکی از مواد غذایی مفید برای تقویت مغز در رژیم روزانه و هفتگی استفاده کنیم.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
شیر و لبنیات
نقش شیر و لبنیات در سلامت مغز و پیشگیری از کاهش توانایی این عضو مهم، به ویژه در مورد جمعیت سالمند هر جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است. این ماده غذایی ارزشمند از اختلال عملکرد مغز و بروز برخی مشکلات روانی پیشگیری می نماید.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
گیاه Sage یا مریم گلی
مطالعات محققان نشان داده است که مریم گلی نقش بسزایی در تقویت حافظه دارد. تحقیقات بسیاری در زمینه پتانسیل مریم گلی به عنوان درمان احتمالی آلزایمر یا زوال عقل در دست انجام است.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
شکلات تلخ
یکی از بهترین مواد غذایی برای مغز، شکلات تلخ غنی و تیره است. این ماده تقریباً دارای تمامی خواصی است که مواد غذایی دیگر برای افزایش عملکرد مغز دارند؛ این ماده دارای مقادیر بالایی از تریپتوفان و آنتی اکسیدان ها است و سبب بهبود جریان خون در مغز میشود و ترکیبات منحصربفرد کاکائو سبب ارتقای تفکر، هوشیاری و حافظه میشود. پس بهتر است از کاکایو و شکلات های تلخ به عنوان یکی از مواد غذایی مفید برای تقویت مغز در رژیم روزانه و هفتگی استفاده کنیم.
غذا برای تقویت مغز مواد غذایی برای تقویت مغز مواد غذایی مفید برای تقویت مغز غذای مغز تقویت مغز خوراکی تقویت حافظه غذای مغز چیست برای تقویت حافظه چی بخوریم غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز افزایش عملکرد مغز
ادویه جات
برخی مواد غذایی، در تولید یاخته های عصبی و حفظ انعطاف پذیری مغز موثر است. زعفران، ریحان، دارچین و زردچوبه چهار ادویه و گیاهی هستند که برای برای مغز و اعصاب مفید می باشند.
ریحان: خاصیت آنتی اکسیدان و ضدالتهابی دارد. ریشه ریحان حاوی ترکیبی مشابه داروهای آلزایمر است.
زعفران: با افسردگی مقابله می کند، قدرت حافظه و یادگیری را افزایش داده و باعث افزایش عملکرد مغز می شود.
دارچین: استشمام عطر دارچین، مغز را تقویت می کند. حتی استفاده از آدامس با طعم دارچین باعث بهبود حافظه، قدرت تمرکز، توجه، شناخت و افزایش عملکرد مغز می شود. این ادویه میزان قند خون را تنظیم می کند، از عفونت قارچی پیشگیری می کند، حاوی ماده معدنی منگنز است و منبع عالی فیبر غذایی، آهن و کلسیم است.
زردچوبه: کورکومین که رنگ زرد در این ادویه ایجاد می کند آنزیم کلیدی است که علاوه بر خاصیت ضدالتهابی با برخی انواع سرطان و ام اس مقابله می کند.