مودم چیست ؟

5/5 - (1 امتیاز)

Modem مخفف کلمات Modulator/Demodulator بوده و به شما امکان می دهد که کامپیوتر خود را به یک خط تلفن استاندارد متصل کنید به طوری که قادر به ارسال یا دریافت داده های الکترونیکی باشید. در واقع استفاده از مودم کلید اصلی ورود به دنیای اینترنت و وب جهان شمول ، سرویسهای آنلاین تجاری، ایمیل، و سیستمهای بُرد بولتین (BBSes) می باشد.

انواع مودم:
بسته به سلیقه و نیاز شما و اینکه کامپیوتر شما چگونه تنظیم شده است، می توانید سیستم خود را به یک مودم خارجی (External)، داخلی (Internal) و یا مودم Card PC مجهز سازید. همه سه نوع مودم به یک شکل کار می کنند ولی هریک فواید و مشکلات خاص خود را دارند.

۱٫ مودم خارجی:
در بین مودم های ذکر شده، نصب و راه اندازی مودم خارجی ساده تر است. زیرا برای نصب آن نیاز به باز کردن درب کیس کامپیوتر نیست. مودمهای خارجی منبع تغذیه مخصوص خود را داشته و از طریق کابلی به پورت سریال کامپیوتر متصل می شوند. خط تلفن هم به داخل سوکتی واقع در پشت مودم متصل می شود.

از آنجا که مودمهای خارجی دارای منبع تغذیه خاص خود هستند می توانید بدون آنکه کامپیوتر خود را خاموش کنید و تنها با خاموش کردن مودم بلافاصله اتصال اینترنت خود را قطع کنید. حسن دیگر مودم خارجی نسبت به داخلی آنست که با توجه به آنکه این نوع مودم منبع تغذیه مخصوص خود را داراست، هیچ مقداری از انرژی الکتریکی را از کامپیوتر دریافت نمی کند. شما همچنین می توانید نحوه عملکرد مودم خود را با توجه به چراغهای واقع بر روی آن که نمایانگر وضعیت مودم هستند ملاحظه کنید.

 

۲٫ مودم داخلی:
زمانی که اقدام به خرید کامپیوتر آماده می کنید، معمولا مودم داخلی در آن نصب است. لذا مودم های داخلی اغلب با سیستم کامپیوتری تطابق بیشتری داشته و نیاز به توجه خاصی ندارند. زمانی که یک برنامه اتصال به اینترنت را در کامپیوتر خود اجرا می کنید مودم داخلی فعال می شود و زمانی که از آن برنامه خارج می شوید مودم خاموش می شود. این راحتی استفاده، مودم داخلی را مخصوصا برای کاربران مبتدی به ابزاری مفید تبدیل می کند.

مودمهای داخلی معمولا ارزانتر از مودمهای خارجی هستند ولی اختلاف قیمت معمولا ناچیز است.

مهمترین مشکل استفاده از مودمهای داخلی مکان قرارگیری آنهاست: آنها درون کیس کامپیوتر هستند. لذا زمانی که می خواهید یک مودم داخلی را جایگزین کنید بایستی درب Case کامپیوتر را باز کرده و مودم را تعویض کنید.

۳٫ مودم PC Card :
این نوع از مودمها که برای کامپیوترهای قابل حمل (مثل لپ تاپها) طراحی می شوند به اندازه یک کارت اعتباری هستند و درون اسلات PC Card موجود در Notebook ها یا کامپیوترهای دستی قرار می گیرند. زمانی که به مودم نیاز نیست می توان آنرا برداشت. به جز از نظر اندازه، مودمهای PC Card شبیه ترکیبی از مودمهای داخلی و خارجی هستند.

این دستگاهها مستقیما به داخل یک اسلات خارجی (پورت) در کامپیوتر قابل حمل متصل می شوند، لذا برای اتصال آنان کابلی نیاز نیست و فقط برای اتصال به خط تلفن نیازبه کابل وجود دارد. این کارتها انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را از کامپیوتر تامین می کنند که مادامیکه کامپیوتر در حال کار با باتری نباشد مشخصه خوبی است. استفاده از مودم PC Card در کامپیوتر قابل حملی که با باتری کار می کند باعث کاهش طول عمر باتری می شود.

مودم چگونه کار می کند؟

زمانی که مودم در حال برقراری اتصال است صداهای جیغ مانندی از آن به گوش خواهد رسید. اینها سیگنالهای دیجیتالی هستند که از طرف کامپیوتر مبدا (درخواست کننده برقراری اتصال) ارسال شده و به صداهای قابل شنود Modulate می شوند (به سیگنالهای آنالوگ صدا تبدیل می شوند). مودم برای نمایش رقم ۱ یک Tone قویتر (صدای بلندتر) و برای نمایش رقم ۰ یک Tone ضعیفتر می فرستد.

در انتهای دیگر اتصال مودم شما، کامپیوتر مقصد از طریق مودمش این پروسه را به طور عکس انجام می دهد. مودم مقصد (دریافت کننده سیگنال) Tone های متفاوت را Demodulate (تبدیل سیگنالهای آنالوگ صدا به سیگنالهای دیجیتال) می کند، آنان را به سیگنالهای دیجیتال تبدیل کرده و به کامپیوتر مقصد می فرستد. در واقع، این پروسه پیچیده تر از ارسال و دریافت سیگنالها در یک جهت و سپس جهت دیگر است. مودمها به طور همزمان سیگنالها را در تکه های کوچک ارسال و دریافت می کنند. مودمها می توانند سیگنالهای داده های ورودی و خروجی را با توجه به نوع Tone استانداری که هریک استفاده می کنند تشخیص دهند.

یک بخش دیگر پروسه تبدیل (ترجمه) شامل حفظ جامعیت ارسال است. مودمها یک کد ریاضی اضافی را در طول مسیر با هم تبادل می کنند. این کد مخصوص Checksum نام دارد و به هر دو کامپیوتر (مبدا و مقصد) اجازه می دهد که از دریافت صحیح و مناسب بخش های داده ای اطمینان یابند. اگر جمعهای ریاضی مطابقت نداشته باشند مودمها از طریق ارسال مجدد بخشهای داده مشکل را برطرف می سازند. مودمها همچنین مداربندی خاصی دارند که آنان را قادر می سازد قبل از Modulate کردن سیگنالهای دیجیتال آنان را فشرده سازند و پس از Demodulate کردن سیگنالها آنان را از حالت فشرده خارج سازند. برای آنکه داده در طول خطوط تلفن قابل جابه جایی باشد، در فرایند فشرده سازی/خروج از حالت فشرده سازی فشرده میشود.

مودمها داده های آنالوگ ارسالی از طریق خطوط تلفن را به داده های دیجیتالی تبدیل می کنند که کامپیوترها قادر به خواندن آنها هستند. این فرایند شامل Modulate کردن و Demodulate کردن سیگنالهای دیجتالی کامپیوتری به سیگنالهای آنالوگی است که در طول خطوط تلفن حرکت می کنند. به عبارت دیگر مودم داده کامپیوتری را به زبانی که در تلفن ها استفاده می شود ترجمه می کند و سپس این پروسه را عکس می کند و داده دریافتی از خط تلفن را به زبان کامپیوتر ترجمه می کند.

تفاوت بین سیگنالهای دیجیتال و آنالوگ
یک کامپیوتر فعالیتهای خود را با روشن و خاموش کردن یک سری از سوییچ های الکترونیکی که ارقام صفر و یک را نشان می دهند انجام می دهد. سوییچ خاموش نشان دهنده رقم صفر، و سوییچ روشن نشان دهنده رقم یک می باشد. ترکیب این کدهای دیجیتال، برای نمایش متون، فرمانهای کامپیوتری وگرافیک در درون کامپیوتر به کار می رود. از سوی دیگر تلفن با ارسال صدا از طریق یک سیگنال آنالوگ ممتد در کنار یک جریان الکترونیکی کار می کند که از نظر فرکانس و مقاومت متغیر است.

آشنایی با مودم (Modem)

مو دم یکی از ابزارهای رایانه‌ای است که برای اتصال دو کامپیوتر به یکدیگر از طریق خطوط‌ مختلف مخابراتی استفاده می‌‌شود. البته هریک از این دو کامپیوتر می‌‌توانند راهی به یک شبکه رایانه‌ای باشند.
نام مودم (Modem) مخفف Modular-Demodular است.

مودم های سریعی که در اینترنت روزانه استفاده می شوند، مودم های کابل و مودم های ADSL هستند. در ارتباطات تلفنی، مودم های رادیویی چهارچوب های مکرر از اطلاعات را در سرعت های اطلاعاتی بالا در اتصالات رادیویی میکروویو انتقال می دهند که بعضی از آنها بیش از یکصد میلیون بیت در هر ثانیه را منتقل می سازند. مودم های نوری اطلاعات را از فیبرهای نوری انتقال می دهند.

اغلب اطلاعات متصل شده ی درون قاره ای کنونی از مودم های نوری برای انتقال در فیبرهای نوری زیردریایی استفاده می کنند. مودم های نوری به طور روتین دارای نرخ ها و سرعت های اطلاعاتی در دسترس حدود یک میلیون (۹۱۰×۱) بیت در هر ثانیه دارند. یک کیلو بیت در هر ثانیه ( s/kbit یا s/ kb یا (kbpsهمانطور که در این مقاله استفاده شد میانگین ۱۰۰۰ بیت در هر ثانیه است و ۱۰۲۴ بیت در هر ثانیه نمی باشد. برای مثال یک مودم ۵۶ کیلویی قادر به انتقال اطلاعات تا بیش از ۵۶۰۰۰ بیت در هر ثانیه از طریق خط تلفن است.

تاریخچه مودم:
خدمات سیمی اخبار در دهه ی ۱۹۲۰ تجهیزات پیچیده ای بودند که تعریف را برآورد می ساختند اما نقش مودم برای نقش و کاربرد تسهیم شایع بود، بنابراین به طور رایج و مشترک در تاریخچه ی مودم ها مشمول نمی شوند. George Stibitz یک ماشین تحریر خودکار گیرنده ی پیام از مسافات دور جدید Hampshireb را به یک کامپیوتر در شهر نیویورک توسط خطوط تلفن در ۱۹۴۰ اتصال داد اما کلمه ی ” مودم” هنوز ابداع نشده بود، بنابراین این نیز به حساب نمی آید.

مودم ها در آمریکا بخشی از سیستم دفاعی هوایی SAGE در دهه ی ۱۹۵۰ بودند که ترمینال ها را در پایگاه های مختلف هوایی، سایت های رادارها و مراکز توصیه و کنترل را به مراکز هدایت SAGE در آمریکا و کانادا متصل می کردند. SAGE در خطوط ارتباطی تخصیص یافت اما قطعات در هر انتها مشابه به مفهوم مودم های کنونی بودند. IBM مقاطعه کار اولیه برای هر دوی کامپیوترها و مودم های استفاده شده در سیستم SAGE بود.

چند سال بعد، شانس در میان CEO ی خطوط هوایی آمریکایی و یک مدیر ناحیه ای از IBM ایجاد شد که منجر به ایجاد یک مینی SAGE به عنوان یک سیستم بلیط دهی خطوط هوایی خودکار شد. ترمینال ها در ادارات بلیط دهی متصل یک کامپیوتر مرکزی بودند که موجودیت و در دسترس بودن را مدیریت می کرد. سیستم SABRE نیای سیستم Sabre کنونی است.

امتیاز انحصاری در آمریکا AT&T:
طی سال های بسیار AT&T یک کالای اعضاری در آمریکا در استفاده از خطوط تلفن باقی ماند که فقط اجازه می داد قطعات عرضه شده ی AT&T به شبکه اش پیوند بخورند. برای گروه رو به رشد کاربران کامپیوتری، AT&T دو سری زیر مجموعه ی دیجیتالی در ۱۹۵۸ معرفی کرد.
در تابستان ۱۹۶۰، نام دیتافون ((Data – phone برای جایگزینی واژه ی پیشتر زیر مجموعه ی دیجیتالی digital subset معرفی شد. تلفن اطلاعات Data – Phone 202 یک سرویس همزمان نیمه دوتایی بود که در اواخر ۱۹۶۰ به اوج رسید. در ۱۹۶۰، ۲۰ IB, 20 IA معرفی شدند. مودم های هم زمان بودند که از دو بیت در هر band (علامت در ثانیه) کلید انتقال فاز استفاده می کردند.

۱۰۳A در سال ۱۹۶۲ به بازار آمده و سرویس کامل دوتایی در ۳۰۰ baud در خطوط تلفنی نرمال داشت.
FSK با استفاده تماس در ۱۰۷۰ یا ۱۲۷۰ هرتز بود و مودم پاسخگویی در ۲۰۲۵ یا ۲۲۲۵ هرتز انتقال می یافت. AS103 موجود در ترمینال های کم سرعت مانند IBM 2441, ASR33, KSR33 حال استفاده می شود. AT&T هزینه های مودم را با معرفی ۱۱۳D اوریجتال و مودم های ۱۱۳B /C فقط برای پاسخ کاهش داد.

مودم باهوش:
پیشرفت اصلی بعدی مودم ها، مودم های باهوش است که در سال ۱۹۸۱ توسط ارتباطات Hays معرفی شد. این مودم ها مودم استاندارد ۱۰۳A bit /s بود اما به یک کنترل کننده ی کوچک می چسبید که به کامپیوتر اجازه می داد تا توصیه های را به آن ارسال کرده و آن را قادر به عملکرد خط تلفن سازد. سری توصیه شامل دستورالعمل ها برای برچیدن و آویزان کردن تلفن، شماره گیرها و تماس های پاسخگویی بودند. سری توصیه ی Hays اصلی اساسی برای کنترل کامپیوتر مودم های مدرن باقی می ماند.

پیش از این مودم ها، مودم ها تقریبا اصلی اساسی برای کنترل کامپیوتر مودم های مدرن باقی می ماند. پیش از این مودم ها، مودم ها تقریبا به طور جهانی نیازمند یک پروسه ی دو مرحله ای برای فعال سازی یک اتصال بودند. ۲۱ کاربرد می بایستی به طور دستی شماره ی دو دست را می گرفت روی گوشی تلفن استاندارد و سپس گوشی بدون یک متصل کننده ی صدایی می گذاشت.

سخت افزار add- ons شناخته شده به عنوان تماس گیرنده dialer در شرایط خاص استفاده شدند و در کل توسط شماره گیری فرد کار کردند. با مودم باهوش کامپیوتر قادر به شماره گیری به طور مستقیم با ارسال پیام به مودم بود بدین سان نیاز به تلفن مربوطه برای شماره گیری و متصل کننده ی صوتی حذف شد و در عوض مستقیما بر روی خط تلفن گذاشته شد و موجب تسهیل کار و عملکرد شد. برنامه های ترمینالی که لیست های شماره های تلفن را حفظ می کردند و پیام های تماسی را می فرستادند رایج شدند و این مودم ها و کلون هایش به انتشار سیستم های بر دو تابلوی اعلانات نیزی کوک کرد (BBSs).

سرعت های رو به افزایش (V.21 V.22 V.22bis):
مودم های باند صوتی در کل در ۳۰۰ و ۱۲۰۰ بیت در هر ثانیه (V.21, V.22) در میانه ی دهه ی ۱۹۸۰ ماندند که چه در طول این دوره، متصل کنند وی صوتی از میان برداشته شد. مودم های سازش پذیر باهوش روانه بازار شدند.
مودم bit /S2400 برای لپ تاپ. یک سیستم bit /S2400V.22bis مشابه در مفهوم به سیگنال رسانی ۱۲۰۰- bit /s Bell 212 در آمریکا معرفی شد و به طور متفاوت تر و غیرسازگار در اروپا به بازار آمد. در اواخر دهه ی ۱۹۸۰، اغلب مودم ها قادر به پشتیبانی تمام این استانداردها بودند و bit /S2400 عملکرد رایج شد.

بسیاری از استانداردهای دیگر نیز برای اهداف ویژه معرفی شدند که با استفاده از کانال پر سرعت برای دریافت و یک کانال کم سرعت تر برای ارسال بود. یک نمونه ی نوعی در سیستم Minitel فرانسوی استفاده شد که در آن ترمینال های کاربر اکثریت زمانشان را صرف دریافت اطلاعات می کردند. مودم در ترمینال Minitel بدین سان در bit /S1200برای گیرندگی و bit /S75 برای ارسال پیام به عقب به سرورها کرد. چنین راه حل هایی در بسیاری از شرایطی که در آن یک سو اطلاعات بیشتری را نسبت به سوی دیگر می فرستد مفید بودند. به علاوه ی تعداد استانداردهای با سرعت متوسط مانند Minitel، چهار شرکت آمریکایی برای نسخه های پر سرعت کالای یکسان مشهود شدند.

Telebit مودم پیشگام خود را در سال ۱۹۸۴ معرفی کرد که تعداد زیادی از کانال های کم سرعت برای ارسال یکطرفه در سرعت های بالائی bit /S18400استفاده شد. یک کانال اضافی منفرد در جهت عکس موجب شد دو مودم مقدار اطلاعات لازم را هر مودم در انتهای اتصال ارتباط دهند و مودم ها قادر به سوئیچینگ بودند در جهتی که دارای کانال های پر سرعت بود.

مودم های پیشگام نیز یک ویژگی را حمایت کردند که به آنها اجازه داد تا پروتکل ” g” uncp حمایت کرده و به طور مشترک از سیستم های unix برای ارسال ایمیل استفاده کنند و سرعت سیستم را بالا ببرند بدین سان پیشگام ها بینهایت در سیستم های unix رایج شدند و در بازار در دهه ی ۱۹۹۰ قالب گشتند.

ربوتیک های آمریکا (USR) سیستم مشابهی را با نام HST معرفی کردند گرچه فقط عرضه تر ۹۶۰۰ بیت در ثانیه بود و کانال برگشت عظیم تری را ارائه می کرد در عوض USR بازار بزرگی را در میان آمار بران F : donet با ارائه ی مودم هایش به سیساب های BBS با قیمت کمتر ایجاد کرد که موجب فروشش به کاربران نهایی ایی شد که خواستار انتقالات فایل سریعتر بودند.

Hayes مجبور به رقابت بود و استاندارد ۹۶۰۰ بیت در ثانیه خود را بان نام ۹۶ Express معرفی کرد که همچنین که با نام ping pong نیز معروفی کشور در کل مشابه PEP تله بیت بود

تصحیح خطا و فشردگی:
عملکرد های با این سرعت موجب بروز محدودیت هایی از خطوط تلفن شده که منجر به نرخ های خطای بالا شد و در راستایش سیستم های تصحیح خطای مودم ها معرفی شد که مشهورترینش سیستم های MNP میکروکام بود. یک رشته از استانداردهای MNP در دهه ی ۱۹۸۰ ایجاد شده اند که نرخ اطلاعات موثر را تا مقدار کمتری در هر زمان از حدود ۲۵% در MNP1 به ۵% MNP4 کاهش دادن ۵۰ MNP یک پله جلوتر رفت و فشردگی اطلاعات را به سیستم اضافه نمود و بدین سان به طور حتم نرخ اطلاعات بالا می رود : در کل کاربر انتظار دارد که مودم MNP 3/1 برابر نرخ اطلاعات نرمال مودم را انتقال دهد. MNP سپس گشوده شده در سری مودم های ۲۴۰۰ بیت در ثانیه مشهود شد و هرگز انتشار نیافت.

ویژگی مشترک این مودم های پر سرعت ممنون برگشت که به آنها اجازه می داد در مورد مودم های دارای قابلیت کمتر استفاده کند. در طول تماس حاصله ی مودم یک سری از سیگنال ها را به درون خط برده و منتظر پاسخ مودم به آنها می شود. با سرعت بالا شروع می کنند و سرعتشان تا اینکه پاسخی بشنوند پایین می آید. بدین سان دو مودم USR قادر به اتصال در bit /S9600 بودند اما وقتی کاربر با یک مودم ۲۴۰۰ .Bit /s تماس می گیرد USR به سرعت رایج۲۴۰۰ bit /s برمی گردد. بدون چنین سیستمی اپراتور مجبور به داشتن چندین خط چندگانه برای کاربرد با سرعت بالا و پایین شد.

مودم‌های آنالوگ:
این مودم‌ها مرسوم‌ترین مودم‌ها در ایران هستند که عموما برای اتصال به اینترنت استفاده می‌‌شوند.
کار این مودم‌ها به این صورت است که به خطوط آنالوگ تلفن شهری متصل می‌‌شوند و کار تبدیل اطلاعات دیجیتال به آنالوگ (و برعکس) را انجام می‌‌دهند.می‌توانند راهی به یک شبکه رایانه‌ای باشند. مودم‌ها انواع مختلفی دارند که در کل می‌‌توان آنها را به این گروه‌ها تقسیم بندی کرد.

مودم‌های دیجیتال:
این مودم‌ها برای اتصال به خطوط دیجیتال تلفن‌ شهری استفاده می‌شوند، و کار تبدیل اطلاعات دیجیتال خطوط تلفن را به اطلاعات قابل فهم برای رایانه (و برعکس) را انجام می‌دهند. هزینه این اتصال نسبت به هزینه خطوط آنالوگ بالاتر است و بالاترین نرخ انتقال اطلاعات در این مودم‌ها برابر ۶۴ کیلوبیت در ثانیه است.

مودم های Bonding:
این مودم که به عنوان مودم تسحیمی این هم شناخته شده است دو یا چند خط تلفن دارد و آنها را برای حصول شماره گیری با سرعت بالای ۲۰۰ یا بیشتر تاکید می کند برای مثال یک مودم Bonding k56 دوگانه k112 سرعت با استفاده از دو خط تلفن دارد. سرعت دون دو کردن محدود به حداکثر سرعت هر کانال می شود بنابراین یک مودم k56 هر فایل را فقط با سرعت k56 دریافت می کند. امتیاز این مودم این است که قادر به انتشار دریافت فایل های چند گانه مانند از طریق کانال های مودم Bonding است که دریافت را سریعتر می سازد و تکله های متفاوت فایل را از طریق کانال های مختلف سریعتر دریافت می کند.

این مودم های استفاده شده در حالت چند کانال با ISP یکی از آنها، ISP باید اتصالات همزمان چند گانه را از یک کاربر پشتیبانی کند این نوع مودم ها برای اولین بار در اواسط دهه ۱۹۹۰ ایجاد شدند به سبب فقدان پشتیبانی از جانب ISPها و معرفی اتصالات اینترنتی یا باند وسیع این نوع مودم ها هرگز در میان کاربران خانگی خیلی مشهود نشده اند. مودم های صوتی جدید امروزی ttu- tv092 استاندارد به مدار نزدیکی ره یافت دهنده ی shanon کانال های تلفنی pstn مورد استفاده نشان هستند. آنها مودم های صوتی / اطلاعاتی / فاکس Plug and Play هستند.

مودم های رادیویی:
ماهواره وسیع مستقیم wifi و تلفن های موبایل همگی برای ارتباط از مودم ها استفاده می کنند همانند اغلب دیگر سرویس های بیسم امروزی. ارتباطات تلفنی جدید و شبکه های اطلاعاتی نیز کار بروی وسیع از مودم های رادیوی ایجاد می کنند که اتصالات اطلاعاتی فاصله ی طولانی در آنها نیاز هستند. چنین سیستم هایی بخشی مهم از PSTN هستند و همچنین در کار بروی رایج برای اتصالات شبکه ای کامپیوتری با سرعت بالا برای طرح بندی حیطه هاست که در آنها فیبر اقتصادی نمی باشد.
حتی در جایی که کابل نصب می شود،

گاهی ممکن است عملکرد بهتری حاصل شود یا بخش های دیگر سیستم با استفاده از بسامدهای رادیویی و تکنیک های مدل سازی از طریق یک کابل ساده تر است. کابل Coaxial پهنای باند وسیعی دارد و اتنیوشن سیگنال مشکلی اصلی در نرخ های اطلاعات بالا شدند اگر یک سیگنال دیجیتال استفاده می شود. با استفاده از یک مودم مقدار بیشتری از اطلاعات دیجیتالی قابل انتقال از طریق بخش منفرد سیم می شود. تلویزیون کابلی دیجیتال و سرویس های اینترنتی کابلی از مودم های بسامد رادیویی برای ادامه نیازهای پهنای باند و افزایش خانه داران جدید استفاده می کنند.

استفاده از مودم نیز موجبات دستیابی چند گانه دید بسامد را برای استفاده فراهم می آورند و با استفاده از کاربران بسیار استفاده کننده از سیم تک ارتباط دیجیتالی کامل دوتایی ایجاد می کنند. مودم های بی سیم تنوع نوعی بسیار دارند با پهنای باندها و سرعت های متفاوت هستند و گاهی اوقات با هوش محسوب می شوند و انتقال دهنده اطلاعاتی هستند که بر روی یک بسامد حامل برای ایجاد اتصالات ارتباطی بیسیم همزمان برای کار همزمان بر روی بسامدهای متفاوت مدل سازی می شود. و در روش مشابه با مودم با خط تلفیتشان کار می کنند.

نوعا، نیمه دوتایی بودند بدین معنا که قادر به ارسال و دریافت همزمان اطلاعات نبودند و برای جمع آوری مقادیر اطلاعات از موقعیت های مختلف دستیابی آسان به زیر ساخت سیمی(سیم دار) ندارد. و به طور رایج توسط شرکت های مصرفی برای جمع آوری اطلاعات استفاده می شوند. مودم های باهوشی با یک دسترسی رسانه ای کنترل کننده درونی که از اطلاعات تصادفی از اطلاعات مجددا ارسال شده که به طور صحیح دریافت شده ممانعت می کند و نوعا نیازمند پهنای باند بیشتری نسبت به مودم های شفاف هستند و نرخ های اطلاعاتی بالاتری را به دست می آورند. استاندارد IEEEA 802.11 تعریف کننده ی طرح مدل سازی گستره کوتاه است که بر روی یک مقیاس بزرگ در جهان استفاده می شود.

WiMax,Wifi:
در استانداردهای WiMax,Wifi مودم های استفاده می شوند و در بسامدهای امواج کوچک عمل می کنند. Wifi اصولاَ در لب تاپ ها برای اتصالات اینترنتی و پروتکل کاربرد بیسیم (WAP) استفاده می شوند.

مودم های متحرک و روتر(مسیریاب):
مودم های خارجی حفظ تلفنی متحرک (GPRS, UMTS) نیز به عنوان کارت اطلاعاتی و روتر rouder سلولی شناخته می شوند. کارت اطلاعاتی یک کارت PC است که در آن کارت تلفن مشمول می شود در حالیکه یک روتر سلولی می تواند شامل یا فاقد کارت اطلاعاتی خارجی باشد اغلب روتر rouder های سلولی اینطورند برای روتر rouder سلولی باند پهن متحرک WAARCM3.
امروزه مودم های USP با یک نگه دارنده کارت SIM مشتق شده وجود دارند یعنی شما فقط نیازمند پورت USP و یک مودم برای اتصال به اینترنت هستید.

دیدگاهتان را بنویسید