۱۲ اشتباه رایجی که داده‌ها را در معرض دسترسی غیر مجاز قرار می‌دهد

لطفانظرخودرا ثبت نمایید

خطر دسترسی غیر مجاز به داده همیشه وجود دارد. اگر خبرهای امنیت سایبری را دنبال کنید، می‌بینید که هر روز سازمان‌ها، شرکت‌ها و اشخاص زیادی با ترفندها و روش‌های متفاوتی از حمله‌های سایبری قربانی می‌شوند و داده‌هایشان در معرض انواع تهدید قرار می گیرد. هر چه داده‌‌های بیشتری از ما در اینترنت آپلود یا بارگذاری شود، باید بیشتر مراقب امنیت داده‌‌ها باشیم. علاوه بر افراد سودجو تمام سعی و تلاششان برای دسترسی به داده‌‌های ما، خودمان هم با انجام اشتباه‌‌هایی داده‌‌هایمان را در معرض خطر قرار می‌دهیم. در این درباره ۱۲ اشتباه رایجی که داده‌هایتان را در معرض دسترسی غیر مجاز قرار می‌دهد می‌پردازیم.

۱- استفاده مجدد از یک رمزعبور

در حالیکه استفاده از یک رمزعبور باری بیش از یک حساب کاربری برای شما راحت است، زیرا با کرک کردن یک پسورد می‌توانند به راحتی به بیشتر حساب‌های آنلاین شما دسترسی پیدا کنند. هر حساب آنلاینی که دارید با یک رمزعبور قدرتمند و منحصر بفرد داشته باشد. مشکل به یاد سپاری چندین رمزعبور قدرتمند را با کمک نرم‌افزارهای مدیریت رمزعبور حل کنید.

۲- فعال نکردن گزینه احراز هویت دو عامله

در بدترین حالت اگر افراد سودجو بتواند رمزعبور حساب شما را بدست بیاورد، گزینه احراز هویت دو مرحله‌ای می‌تواند جلوی او را برای دسترسی به حسابتان بگیرد. با فعال کردن ویژگی احراز هویت دو عامله علاوه بر ID و رمزعبور، کد دیگری که معمولا از طریق اپلیکیشن یا پیام کوتاه دریافت می‌کنید نیز برای دسترسی به حساب نیاز خواهد بود.

۳- کلیک کردن روی لینک یا باز کردن ضمیمه فایل که منبع آن نامطمئن است

فیشینگ همچنان یکی از موفق‌ترین و رایج‌ترین تهدیدهای سایبری است. نفوذگر مخرب در حمله فیشینگ کاربر را فریب می‌دهد تا روی لینکی کلیک کند یا ضمیمه فایل را باز کند. ممکن است ایمیلی از طرف شخص ناشناس دریافت کنید که شما را ترغیب می کند روی لینک کلیک کنید، یا ایمیلی که ادعا می‌کند از طرف بانک یا شرکت شماست و می‌خواهد که یک سری اطلاعات برای آن ها ارسال کنید. حتی ممکن است ایمیل دوست شما هک شده باشد و خرابکار از طرف دوست‌تان به شما ایمیلی ارسال کند. بنابراین هوشیار باشید و اگر حس کردید چیزی درست نیست، از روش دیگری مانند تماس تلفنی از صحت ارتباط مطمئن شوید.

۴- نصب نکردن آنتی‌ویروس و برنامه‌های ضد بدافزار

نصب کردن یک آنتی ویروس مطمئن و به روز و همچینین نرم‌افزارهای امنیتی مانند ضد بدافزار می‌تواند تا حد زیادی داده‌ها و دستگاه‌های ما را از خطر دسترسی غیر مجاز نجات دهد.

۵- به روز نکردن نرم‌افزارها

توسعه دهندگان نسخه جدید سرویس‌هایشان را به دلایل مختلفی مانند اضافه کردن ویژگی‌ جدید یا برطرف کردن مشکلات امنیتی منتشر می‌‌کنند. اگر نر‌م‌افزارها و اپلیکیشن‌هایی که روی دستگاهتان نصب کرده‌اید را به روز نکنید، داده‌‌های خودتان را در معرض تهدید قرار داده‌اید. در صورت امکان گزینه به روز رسانی خودکار نرم‌افزارها را فعال کنید.

۶- استفاده نکردن از HTTPS

اضافه شدن S به انتهای HTTP تفاوت زیادی در امنیت داده‌هایتان ایجاد می‌کند. بودن HTTPS به جای HTTP در ابتدای آدرس وب‌سایت‌ها به این معنی است که داده‌هایی که بین کامپیوتر شما و سرور وب‌سایت منتقل می‌شود از پروتکل SSL استفاده می‌کند، که داده‌‌ها را رمزگذاری شده انتقال می‌دهد. می‌توانید از افزونه HTTPS Everywhere روی مرورگرهایتان استفاده کنید تا مطمئن شوید که در صورت امکان حتما از نسخه https وب‌سایت‌ها بازدید می‌کنید.

۹- قفل نکردن صفحه موبایل یا کامپیوتر

برای محافظت از داده‌هایتان، امنیت فیزیکی به اندازه امنیت شبکه مهم است. لپ‌تاپ، موبایل و تبلت از دستگاه‌های قابل حمل رایج و محبوب هستند. بنابراین مطمئن شوید که صفحه نمایش دستگاهتان بدون حفاظت‌هایی مانند قفل رمزعبور، پین یا الگو نباشد.

۱۰ – رمزگذاری نکردن داده‌های روی دستگاه

علاوه بر ست کردن رمزعبور روی دستگاه، باید مطمئن شویم که داده‌های ذخیره شده در دستگاه رمزگذاری شده‌اند.

۱۱- استفاده از ابزارهای ارتباطی بدون رمزگذاری

برای ارتباط از سرویس‌هایی استفاده کنید که ارتباطات شما را رمزگذاری می‌کنند مانند سیگنال یا در مورد ایمیل ProtonMail .

۱۲- اشتراک گذاری بی اندازه اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی

نفوذگرها به راحتی بررسی حساب‌های شبکه اجتماعی کاربران به اطلاعات زیادی از آن ها دست پیدا می‌کنند. برای کاربرانی که علاقه زیادی به انتشار اطلاعات از خود هستند توصیه می‌کنیم حساب‌هایشان را خصوصی نگار دارند. بهتر است قبل از انتشار هر پست یا عکسی در شبکه ‌های اجتماعی بیشتر فکر کنید و مطمئن شوید که شامل اطلاعات مهم، شخصی و حساس نباشند.

اینها تنها ۱۲ مورد از لیست بلند بالایی هستند که کاربران به اشتباه داده‌‌هایشان را در معرض دسترسی غیر مجاز قرار می‌دهند. اگر به اینترنت متصل می‌شویم و داده‌هایمان را به هر نحوی از طریق اینترنت ارسال و یا ذخیره می‌کنیم باید از روش‌هایی که امنیت داده‌هایمان را به خطر می‌اندازد آگاه باشیم تا بتوانیم با آن‌ها مقابله کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید